شماره تماس : 02128426511

فقط یک رئیس وجود دارد. مشتری.

این نقل قول از سام والتون کاملاً توضیح می‌دهد که چقدر تجربه مشتری در موفقیت کسب‌وکار شما بسیار مهم شده است.

انتظار می‌رود تجربه مشتری به عنوان بر محصول و قیمت‌گذاری غلبه کند متمایز کننده کلیدی برند در سال 2020، به همین دلیل است که اگر می خواهید خود را از رقبای خود متمایز کنید و اولین انتخاب مشتریان خود باشید، باید روی بهبود آن تمرکز کنید.

با این حال، تنها در صورتی می‌توانید به این هدف برسید که سطح را بالا ببرید و تجربه‌ای عالی برای مشتری ارائه دهید. نظارت و بهینه سازی معیارهای CX شما راهی مطمئن برای کنترل این جنبه حیاتی کل استراتژی کسب و کار شما است.

بیایید در مورد برخی از مهمترین معیارهای تجربه مشتری و همچنین نحوه استفاده مناسب از آنها بحث کنیم.

1. امتیاز خالص تبلیغ کننده (NPS)

این معیار نشان می‌دهد که مشتریان فعلی شما چقدر احتمال دارند که نام تجاری شما را به دوستان و خانواده خود توصیه کنند.

می توانید با اجرای نظرسنجی و پرسیدن یک سوال ساده از مشتریان خود، NPS را نسبتاً سریع و دقیق محاسبه کنید: «چقدر احتمال دارد که برند A/محصول B/سرویس C را به یک دوست یا همکار در مقیاس 0 تا توصیه کنید. 10؟”

پاسخ‌های آن‌ها سپس به 3 گروه دسته‌بندی می‌شوند:

0 تا 6 مخالف هستند، به این معنی که شانس اینکه آنها برند شما را به دیگران توصیه کنند بسیار اندک است. به راحتی می توان نتیجه گرفت که آنها بزرگترین طرفداران شما نیستند، اما علاوه بر این، آنها همچنین می توانند فعالانه دیگران را از خرید محصولات شما منصرف کنند.

7 و 8 غیرفعال هستند، یعنی کسانی که عموماً از برند شما راضی هستند، اما نه در حدی که شما را نسبت به رقبایتان ترجیح دهند.

9 و 10 مروجانی هستند که به برند شما وفادار هستند و دیگران را متقاعد می کنند که محصولات یا خدمات شما را امتحان کنند.

متریک CX=”>

برای محاسبه NPS خود، باید درصد مخالفان را از درصد مروج کم کنید. این نتیجه به شما ایده بسیار خوبی در مورد میزان وفاداری مشتریان شما می دهد.

اگر NPS شما چیزهای زیادی را برای شما به ارمغان می آورد، باید برای بهبود آن تلاش کنید. در اینجا چند استراتژی برای کمک به شما در این زمینه وجود دارد:

  • مطمئن شوید که در همه کانال ها به سؤالات، سؤالات و شکایات مشتریان خود به سرعت پاسخ می دهید. این به آنها نشان می دهد که به آنها اهمیت می دهید و متعاقباً تجربه مشتری خود را بهبود می بخشید. از آنجایی که استخدام نمایندگان پشتیبانی اضافی پرهزینه است، می‌توانید دستیارهای هوش مصنوعی مجازی را پیاده‌سازی کنید.  و همچنان خدمات مشتریان 24 ساعته را با کسری از قیمت ارائه می دهد.
  • بازخورد مخالفان را تجزیه و تحلیل کنید و موضوعات رایج در آن را شناسایی کنید. به این ترتیب می توانید بینش ارزشمندی در مورد آنچه مشتریان خود را آزار می دهد به دست آورید. اگر تعدادی از مشتریان شما در مورد یک مشکل شکایت دارند، ارزش آن را دارد که آن را برطرف کنید.
  • از آنچه مروجین شما می گویند در بازخورد خود در تلاش های بازاریابی خود استفاده کنید. همانطور که اکثر مصرف کنندگان به تبلیغات اعتماد ندارند، باید راهی بیابید تا برند خود را به روشی واقعی تر تبلیغ کنید، و آنچه مشتریان فعلی شما می گویند می تواند اثبات اجتماعی عالی باشد.

2. امتیاز رضایت مشتری (CSAT)

همانطور که از نام آن پیداست، این معیار میزان رضایت مشتریان شما از برند، محصولات یا خدمات شما را اندازه گیری می کند.

برای اثبات این موضوع، باید از آنها چیزی در امتداد این جمله بپرسید که “رضایت کلی خود را از برند/محصول/خدمات ما چگونه ارزیابی می کنید؟” این نظرسنجی باید بلافاصله پس از خرید یا تعامل با کسب و کار شما انجام شود.

مشتریان شما می‌توانند تجربه خود را با استفاده از مقیاس 1 تا 5 رتبه‌بندی کنند. این معیار بسیار ساده و قابل درک است، به این معنی که شما می‌توانید درک کنید که مشتریانتان در مورد برند شما چه فکری می‌کنند.

اگر امتیاز رضایت مشتری شما پایین است، باید فوراً روی آن کار کنید زیرا می تواند در دراز مدت به برند شما آسیب برساند.

از آنجایی که دلایل مختلفی وجود دارد که مشتریان شما ممکن است به شما رتبه بندی ضعیفی بدهند، بهتر است مستقیماً از آنها بپرسید که دقیقاً چه چیزی را دوست ندارند. همچنین، خواندن نظرات آنلاین را فراموش نکنید و روی چیزهای بدی که مردم درباره شما می گویند تمرکز کنید.

متریک CX

در واقع، اگرچه بازخوردها و بررسی‌های منفی می‌تواند مانند یک ساندویچ واقعیت به نظر برسد، اما اگر با دقت گوش دهید و اقدام کنید و نقص‌های خود را برطرف کنید، کسب‌وکار شما را از شکست نجات می‌دهند. با این حال، با توجه به اینکه فقط 1 نفر از 26 نفر ناراضی هستند مشتریان شکایت دارند در حالی که بقیه به سادگی سرکوب می شوند، شما باید فعال باشید و ابتدا از آنها بپرسید.

3. نرخ ریزش

نرخ ریزش به شما نشان می‌دهد که چه تعداد از مشتریان تصمیم به توقف تجارت با شما یا لغو اشتراک خود در یک دوره زمانی معین گرفته‌اند.

از فرمول زیر برای محاسبه نرخ ریزش خود استفاده کنید: تعداد مشتریانی را که از دست داده‌اید در یک بازه زمانی خاص تقسیم کنید و آن را بر تعداد مشتریانی که در همان دوره به دست آورده‌اید تقسیم کنید و نتیجه را در 100% ضرب کنید.

انجام منظم این تجزیه و تحلیل ضروری است، زیرا این امکان را به شما می‌دهد تا میزان ریزش خود را کاهش دهید.

باز هم، این معیار فقط نشان می‌دهد که آیا مشتریان شما ناراضی هستند یا نه، اما به شما نمی‌گوید که چرا آنها از در خارج می‌شوند.

دوباره، درخواست بازخورد منظم مشتری برای درک اشتباهی که پیش آمده ضروری است.

در اینجا چند تاکتیک برای کاهش نرخ ریزش و افزایش نرخ نگهداری شما آورده شده است:

  • فرایند پذیرش مشتری را پیاده سازی کنید. استفاده از یک محصول یا خدمات جدید می تواند بسیار زیاد باشد، زیرا مشتریان شما اطلاعات زیادی در مورد ویژگی ها و عملکردهای آن ندارند. به همین دلیل است که باید به آنها کمک کنید تا طناب ها را بیاموزند و از محصول یا خدمات شما نهایت استفاده را ببرند. وجود یک فرآیند کاملاً فکر شده جذب مشتری جدید، با ارائه راهنمایی به مشتریان، نرخ ریزش شما را کاهش می دهد.
  • مشوق ها را ارائه دهید. مشتریان خود را با ارائه تخفیف، برنامه های وفاداری یا هزینه های رایگان، خوشحال کنید. استفاده از اصل تقابل باعث می‌شود مشتریان شما بیشتر در کنار هم بمانند، زیرا آنها احساس می‌کنند مجبور به جبران لطف خواهند بود.
  • روی بهترین مشتریان خود تمرکز کنید. به جای هدر دادن منابع خود برای هر مشتری، بهتر است سعی کنید سودآورترین و وفادارترین مشتریان خود را تحت تأثیر قرار دهید. اگر متوجه شدید که آنها در آستانه تکان خوردن هستند، مطمئن شوید که به آنها دلیلی برای ماندن بدهید.

4. روندهای بلیط پشتیبانی مشتری

استفاده از تجزیه و تحلیل بلیط پشتیبانی مشتری راه دیگری است تا نبض مشتریان خود را احساس کنید و بفهمید که چه چیزی در مورد محصول، خدمات یا تجربه کلی شما با نام تجاری شما بیشترین اشکال را در آنها ایجاد می کند.

مهم است که مشکلات تکرار شونده را شناسایی کنید و ببینید برای رفع آنها چه کاری می توانید انجام دهید.

متریک CX

اگر متوجه شدید که مشتریان شما اغلب با پشتیبانی تماس می گیرند زیرا مطمئن نیستند که چگونه از راه حل شما استفاده کنند، بهتر است ویدیوهای توضیح دهنده یا دستورالعمل های واضح تر. به این ترتیب، نه تنها تجربه مشتری را بهبود می‌بخشید، بلکه زمان نمایندگان خود را نیز آزاد می‌کنید و به آن‌ها اجازه می‌دهید تا روی جستارهای پیچیده‌تر تمرکز کنند.

موضوع دیگری که می توانید به آن توجه داشته باشید این است که آیا میانگین پاسخ و زمان رسیدگی شما برای مشتریان شما رضایت بخش است یا خیر. اگر پاسخگویی یا حل مسائل توسط نمایندگان پشتیبانی شما خیلی طول بکشد، تجربه مشتری شما آسیب خواهد دید.

اگر به خاطر داشته باشیم که 73٪ از مشتریان به دلیل خدمات دوستانه و متعهد به یک برند وفادار بمانید، واضح است که این معیار می تواند برای کاهش نرخ ریزش شما بسیار مهم باشد.

با توجه به این چهار معیار، می‌توانید تاکتیک‌های مختلفی را اجرا کنید و تجربه مشتری خود را بهبود بخشید. آنها را نادیده نگیرید زیرا به شما کمک می کنند مشتریان خود را راضی نگه دارید و از سرگردانی آنها جلوگیری کنید.

درباره نویسنده

جنیفر ویلسون نویسنده ای در Qeedle.com. او فرآیندهای تجاری و مدیریت عملیات را از درون می داند. از آنجایی که او تمام چالش‌های اداره یک کسب‌وکار کوچک را به طور مستقیم درک می‌کند، این مأموریت او این است که به موضوعاتی بپردازد که بیشترین ارتباط را با کارآفرینان دارند و راه‌حل‌های قابل اجرا ارائه دهد.

تعداد بازید : 22

برچسب ها

اشتراک گزاری

پیام شما

ایده ها و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همراه و در هر زمان منتظر دریافت پیام ها،پیشنهادات و انتقادات شما هستیم.

دفتر مرکزی
تلفن : 02128426511
دفتر زنجان
آدرس : زنجان-سعدی شمالی-خیابان بهار-ساختمان نگار-طبقه4
Layer 1