
دورههای فروش بهویژه در محیطهای B2B طولانیتر میشوند. اگرچه این لزوماً چیز بدی نیست – از آنجایی که خریداران اطلاعات بیشتر (و گزینه های بیشتری) بیش از هر زمان دیگری در اختیار دارند، می توانند تحقیقات گسترده ای انجام دهند تا مطمئن شوند که تصمیمات خرید واقعاً برای آنها مناسب است.
با این حال، چرخه فروش طولانیتر، کار بیشتری را برای فروشندگان ایجاد میکند. روند خرید متوسط شما کمتر دودویی شده است “آیا آن را بخرم یا نه؟” طی سالها، به سمت «مراحل» خشن علاقه خرید حرکت میکند. اینجاست که درک سفر خریدار شما به میان می آید.
سفر خریدار چیست؟
سفر خریدار به مسیری اطلاق میشود که خریداران از شناخت اولیه یک محصول یا ارائهدهنده تا خرید طی میکنند. معمولاً با آگاهی از یک شرکت یا نام تجاری شروع میشود، به سمت علاقهمندی بیشتر میرود، که سپس به خرید جدیتری تبدیل میشود، که سپس منجر به فروش میشود.
راههای زیادی برای تصور سفر خریدار وجود دارد – برخی طولانیتر، برخی کوتاهتر – اگرچه هر کدام تقریباً از یک الگو پیروی میکنند. در زیر، یک روش کلاسیک را بررسی خواهیم کرد، AICA: آگاهی، علاقه، توجه و اقدام.

مرحله سفر خریدار 1: آگاهی
مرحله آگاهی نشان دهنده این است که مشتری در ابتدا از وجود شما آگاه می شود. خریدار ممکن است اولین قدم های متزلزل خود را برای یافتن محصولی مانند محصول شما برمی دارد و ممکن است دیده باشد که نام تجاری شما در نتایج جستجو یا در رسانه های اجتماعی ذکر شده است. از طرف دیگر، آنها ممکن است یک تبلیغ شما را در رسانه ها تجربه کرده باشند و اذعان داشته باشند که برای آنچه می فروشید در بازار هستند.
تاکتیک های بازاریابی که آگاهی را تشویق می کند
- محتوا (وبلاگها، ویدئوها، اینفوگرافیکها و غیره) درباره موضوعات مرتبط با مخاطبان شما
- حضور در رسانه های اجتماعی برای باز کردن گفتگوی منفعلانه با طرف های ذینفع
- تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) در موتورهای جستجو و رسانه های اجتماعی
- تبلیغات رسانه ای که دید شما را برای مخاطبان گسترده افزایش می دهد
- “راهنماهای خریدار” و اطلاعاتی که کل افراد تازه کار را سریعتر می کند
- آهنربایهای سرب مانند کاغذهای سفید، کتابهای الکترونیکی، و منابع برای رشد فهرست ایمیلتان.
داده ها و معیارها برای درک مرحله آگاهی
صفحات فرود وب سایت – افراد معمولاً در چه صفحاتی وارد سایت شما می شوند؟ صفحه اصلی شما معمولاً رایجترین صفحه ورودی است، اما وقتی افراد به سایت شما میآیند، در چه صفحات دیگری فرود میآیند؟ و چه چیزی آنها را به آن صفحه هدایت کرد؟ قصد آنها را در نظر بگیرید – آنها روی چه چیزی کلیک کردند تا آنها را وارد کنند؟ آنها ممکن است انتظار دیدن چه چیزی را داشته باشند؟
پرسمانهای جستجو – افراد از چه عبارات جستجویی برای رسیدن به وبسایت شما استفاده کردند؟ چگونه این به کلمات کلیدی که وب سایت شما برای آنها بهینه شده است ترجمه می شود؟ اگر آگهیهای جستجو را اجرا میکنید، چه عبارتهای جستجویی منجر به نمایش آگهی شما («نمایشها») شده است، و کدام یک تعداد کلیک ایجاد کردند؟
نرخ پرش وب سایت – نرخ پرش به صورت درصد بیان می شود و نشان می دهد که چند نفر یک سایت را بدون بازدید از صفحات مختلف ترک کرده اند. در حالت ایدهآل، شما میخواهید علاقه مردم به سایت خود را فراتر از یک صفحه نگه دارید، بنابراین نرخ پرش بالا ممکن است نشان دهنده ناامیدی، سردرگمی یا بیحوصلگی بازدیدکننده باشد.
صفحات خروج از وبسایت – صفحه خروج به سادگی آخرین صفحهای است که بازدیدکننده قبل از خروج از سایت شما مشاهده میکند. دانستن اینکه افراد تمایل دارند از چه صفحاتی خارج شوند، ممکن است فرصتهایی را برای بهبود محتوای سایت و بالا نگه داشتن علاقه افراد نشان دهد.
نرخهای ثبتنام و باز کردن ایمیلهای ایمیل – اساساً این نرخی است که افراد با آن در فهرستهای پستی ایمیل شما ثبتنام میکنند و تعداد بازهایی که هر کمپین جداگانه دریافت میکند.